American Civil War Reenactors of  - Denmark      Nord og Syd
 
Kan jeg prøve det og hvordan gør jeg?
 
Uniformer og udstyr
For at kunne deltage i vores ”tidsrejse” er man nødt til at anskaffe og iføre sig kopier af uniformer, udstyr og våben, som blev brugt under Den Amerikanske Borgerkrig. Man øver og bruger de teknikker og taktikker som blev brugt dengang, og artilleristerne skyder løse skud med kopier af periodens kanoner mens infanteristerne holder sig til løse skud med kopier af datidens musketter.
 
 
Som alle andre seriøse hobbies koster også denne både tid og penge. Tidsmæssigt er der kammeratskab og underholdning for små 14 dage om året, hvis man deltager i alle arrangementer. Kontingentet er p.t. på 100 kr. om året. Prisen for udstyr, uniform og musket kan godt løbe op i ca. 10.000 kr. (hvoraf musketten sluger ca. halvdelen), men ingen kræver at man anskaffer det hele på én gang. Faktisk har vi en del udstyr til udlån, så man i første omgang kan komme med på en prøvetur, stort set uden udgifter.
 
Inden man køber en masse udstyr i blinde er det en rigtig god idé at tale med en garvet reenactor eller to. Som i alle andre brancher er der nemlig også her faldgruber, og som ny i hobbyen kommer man nemt til at betale gode penge for noget bras. Kunststof er f.eks. ikke lige det mest autentiske materiale, og stærke farver er heller ikke særlig brugt, med mindre man er ved artilleriet.
 
Inden man køber sin uniform må man altså gøre sig klart at en soldat dengang hverken lignede en cirkusklovn eller skulle være med i en cowboyfilm.
 
Våbentilladelse
For at kunne deltage med musket / revolver skal man være medlem af en Skytteforening, hvor våbnet er registreret. Endvidere skal man have en såkaldt bæretilladelse, altså en våbentilladelse, som giver ret til at medbringe våbnet til diverse offentlige arrangementer. En våbentilladelse med løbetid i fem år koster p.t. 840 kroner.
 
 
Gode links om udtrustning:
 
http://www.tenthtennessee.org/UniformGuidlines.pdf (vejledning på engelsk om uniform og udrustning for en Tennessee-sydstatssoldat. Sådan skal man se ud)
 
http://www.quartermastershop.com/index.html (godt kvalitetstøj, nord og syd)
 
http://www.fcsutler.com/ (uniformer nord & syd, men også meget andet, f.eks. tilbehør, telte, lejrgrej)
 
http://www.jarnaginco.com/ (flere uniformer, men Jarnagin er især gode til køkkenting og læder)
 
http://www.clearwaterhats.com/default.htm (nok de mest autentiske hatte på markedet)
 
http://www.lederarsenal.com/ (rigtig gode sko og godt lædertøj – men i Tyskland og på tysk!)